به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، در آئین اختتامیه این کنگره حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی الحلو بیانیه پایانی را در قالب 7 پیشنهاد قرائت کرد که به این شرح است:
اول: ضرورت توجه و اهتمام دانشگاه ها و مراکز پژوهشی عراق به گنجاندن تفکر اهل بیت علیهم السلام در شیوه های آموزشی و پایان نامه های دانشگاهی.
دوم: دعوت از رسانه های تصویری و مطبوعات برای تقویت ارتباط میان این نشست و نظریه اهل بیت علیهم السلام که این امر موجب غنای مورد انتظار از این رسانه ها میشود.
سوم: اهتمام به چاپ بحثهای این همایش و ارائه آن به انجمن های علمی، دانشگاه ها و مراکز مختلف برای آشنایی با جنبه های نوآوری بحث های ارائه شده است.
چهارم: همایش از تلاش وزارت آموزش عالی و پژوهش های علمی به خاطر تاکید بر شیوه علمی در بررسی سیره اهل بیت(ع) و تکیه بر این روش در مراحل مختلف آموزشی تجلیل میکند.
پنجم: این همایش از وزارت تربیت انتظار دارد روشهای تربیتی مورد تاکید دومین همایش را مورد بازنگری قرار دهد و اظهار امیدواری کرده اند که پاسخ این وزارت در حد انتظار باشد.
ششم: شرکت کنندگان در این همایش از کمیته های آموزش عالی، تربیت و اوقاف و امور دینی در مجلس نمایندگان عراق انتظار دارند این پیشنهادهای همایش را مبنی بر متجلی ساختن تفکر اهل بیت(ع) در تمام زمینه های علمی و تربیتی و دینی به کار بگیرند.
هفتم: تشکیل کمیته مرکزی از طرف دیوان وقف شیعی عراق برای پیگیری فعالیت های همایش ها و کنفرانس هایی که توسط عتبات مقدس برگزار میشود و پیگیری اجرای این پیشنهادها. با امید اینکه این همایش علمی در کنار امت اسلامی بار دیگر در سایه تفکر اهل بیت(ع) به سوی پیروزی و موفقیت گام بردارند.
خاطر نشان می شود در پایان این کنگره، حاج فاضل انباری تولیت آستان مقدس امامین کاظمین و رییس کمیته برگزار کننده کنگره، لوح های تقدیر را میان اعضای کمیته علمی و کمیته برگزار کننده و میهمانان همایش و محققین گرامی از جمله فضلایی که از حوزه علمیه قم به این کنگره آمده بودند توزیع نمود.